Nu-Huren

Nu-Huren zoekt graag uw droomwoning! Hieronder vindt u de stappen die wij volgen.


1.Inventariseren van uw woonwensen en uw mogelijkheden:
Wij hebben vanzelfsprekend een aantal gegevens van u nodig om een goed beeld te krijgen van uw achtergrond, mogelijkheden en wensen. Na uw woonwensen geïnventariseerd te hebben, zoeken wij naar een passende woning. Staat uw woning nu nog niet in ons Nu-Huren aanbod, dan informeren wij u telefonisch of per email over nieuwe woningen. Heeft u een woning gezien die uw interesse heeft gewekt, dan plannen wij een bezichtiging om u rond te leiden en eventueel kennis te laten maken met de verhuurder.

2. Bezichtigen:
Na afloop van de bezichtiging laat u uw indrukken rustig bezinken en na een nachtje rust bespreken wij de volgende dag uw reactie. Was dit niet de woning die u zocht, dan kijken wij gewoon verder; uiteindelijk bent u degene die er met plezier moet wonen. Bent u content met de woning en heeft u besloten om te huren, dan gaan wij u voorstellen aan de verhuurder.

3. Voorstellen aan verhuurder:
Wij bespreken telefonisch uw gegevens, achtergrond en de details van uw voorstel voor de huurovereenkomst. Voor de verhuurder is het relevant welke zekerheid u kunt bieden betreffende het betalen van de huur en op welke condities u de overeenkomst aan wilt aangaan. U kunt hierbij denken aan de ingangsdatum, huurperiode, huurprijs, staat van oplevering (vloerbedekking, keukenapparatuur, etc.), en extra services of diensten zoals b.v. tv, internet en parkeerplaats. Op basis van de door u verstrekte gegevens zal de verhuurder akkoord gaan met u als nieuwe huurder.

4. Onderzoek:
Wij feliciteren u met uw nieuwe woning en gaan uw gegevens controleren. Middels dit onderzoek geven wij de verhuurder een garantie over uw financiële status. U levert hiervoor de volgende documenten aan:

– Loondienst:
– Kopie geldig Id-bewijs
– Laatste drie loonstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift met betaling salaris
– Verhuurdersverklaring (bij huurverleden)
– Arbeidsovereenkomst.

Zelfstandige ondernemers:
– Kopie Id-bewijs
– Uittreksel KvK
– Verlies- & Winstrekening
– Accountantsverklaring
– Verhuurdersverklaring.

Bovengenoemde documenten worden gecontroleerd en zullen bij afronding van de bemiddeling onderdeel uitmaken van het dossier. Wij dienen deze dus vóór de sleuteloverdracht ontvangen en gecontroleerd te hebben.

5. Opstellen huurovereenkomst:
Ondertussen stellen wij een huurovereenkomst op, die bij de sleuteloverdracht getekend wordt. Voor een goede en prettige woonbeleving worden de gemaakte afspraken beschreven zodat voor een ieder duidelijk is wat de rechten en plichten zijn. Desgewenst kan deze voorafgaand besproken en toegelicht worden.

6. Nota's
Vóór de sleuteloverdracht betaalt u de eerste maand huur en waarborgsom (meestal gelijk aan een maand huur) rechtstreeks aan de verhuurder. Van Nu-Huren ontvangt u een aparte factuur voor onze vergoeding.

7. Sleuteloverdracht:
Wanneer u de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt, beschrijven wij de staat van oplevering. Wanneer u de huur beëindigt, wordt de staat van oplevering vergeleken met deze van bij de aanvang en ontvangt u de waarborgsom van de verhuurder terug.
Tijdens de overeenkomst communiceert u in eerste instantie rechtstreeks met de huurder of verhuurder. Wel zo makkelijk en direct. Nu-Huren blijft uiteraard graag geïnformeerd over het verloop en de ontwikkelingen.
 

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!

Laat ons u bellen!